Zoeken in deze blog

vrijdag 6 januari 2017

Winterbanden?

Winterbanden zijn een belangrijk item bij auto's, maar is dat ook zo voor fietsbanden?
In regel hebben fiets- winterbanden slechts zin bij lange aangehouden lage temperaturen.  Specifieke banden met spikes (Schwalbe Winter - 40.50  €), zijn enkel geschikt om mee in sneeuw of ijzel te fietsen
Doorgaans zijn alle banden vanaf 22 € geschikt voor alle weersomstandigheden.
Doe je veel kilometers met de fiets, dan kan je kiezen voor de Continental topcontac winter II. Deze kun je heel de winter of zelfs in de zomer  laten staan op je fiets, maar opgelet, deze banden kosten al snel 67 € per stuk.

Continental

Continental winterbanden vind je onder de naam Continental Topcontact II Winter. Een winterband die voor vrijwel ieder type fiets geschikt is. De Continental winterbanden voor de fiets zijn gemaakt van een speciaal soort rubber, rubbercompound genaamd. Dit rubber blijft zacht, ook bij temperaturen onder het vriespunt. De band houdt daardoor goed contact met de ondergrond. Het speciale profiel versterkt dit nog eens, zelfs als je band schuin op de weg staat.
Ook als je in een ijsspoor terechtkomt, zorgt het speciale profiel op de winterbanden ervoor dat je minder gauw wegglijdt. Dit zorgt er ook voor dat je remweg op een glad wegdek met ongeveer de helft wordt verminderd dan met gewone banden.
Op een wegdek met ijzel werken de Continental banden minder goed. Hiervoor heb je echt banden met spikes nodig. Voordeel van de Continental winterbanden is dat ze ook goed in de zomer te gebruiken zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten