Zoeken in deze blog

maandag 24 april 2017

Fietsen met riemaandrijving

Is dit het einde van de fietsketting? Nee, want de riem is alleen bruikbaar met een versnellingsnaaf zoals de Nexus naafversnelling.
Je fietskader moet wel speciaal ontworpen zijn om een riem te kunnen gebruiken.  Achteraan moet hij aan de binnenkant van je kader zitten, en vooraan zit hij op de buitenkant van je kader!
Een ketting kun je namelijk loshalen met een kettingpons en ‘door het frame heen’ monteren.  Een riem kun je niet uit elkaar halen en daarom moet je in het frame een opening kunnen maken.
Tot nu toe kan je de riemaandrijving enkel terugvinden op duurdere fietsen (vb : Koga en Santos), maar daar komt verandering in door de fietsen van VOGUE, die fietsen aanbieden rond 500 euro.
Inmiddels hebben verschillende fietsers het nieuwe systeem al goed uitgetest en goed bevonden. 
Iedereen is het er over eens, het rijdt geweldig! Het trapt en voelt zo soepel dat de overstap daarna op een conventionele ketting voelt als een fiets in een bak grind;-)

De voordelen van een riemaandrijving (belt-drive):

  • Geen onderhoud. Er hoeft geen olie op de riem gedaan te worden en hij hoeft bijna niet nagespannen te worden. Als er zand op de riem zit, is afspoelen of afvegen voldoende.
  • Minder weerstand (volgens Santos). Tja, dat voel je.., maar is het echt zo of zit het tussen de oren?
  • Lichter in gewicht. Heel simpel; kunststof is lichter dan een metalen ketting… De riem weegt 75 gram. Een fietsketting weegt pakweg 250 gram.
  • Gaat langer mee. Zeker vier zo lang als een ketting. Maar dat hangt natuurlijk af van hoe je fietst en het weer. Bij regen zal hij eerder slijten.

Nadelen van een riemaandrijving:

  • Hij past alleen op een fiets met een Naafversnelling. Dat komt omdat een riem alleen kan werken met een enkel voor- en een achterblad. Bij een cassette zal hij dus nooit kunnen werken.
  • Het past alleen op een speciaal frame. Als je een fietsketting omlegt, haal je de ketting los en zet hem vast met een kettingpons als hij om het voorblad en de cassette ligt. Een riem kun je niet loshalen, dus die moet door het frame heen. Daarom heeft een Santos een achterbrug die los kan. Zie de rode pijl op de foto hierboven.
  • Het aantal tandwiel-combinaties is beperkt. Voor zover dat erg is, want het bereik is hetzelfde als een 30-versnelllingen fiets.
  • Het geheel is duurder. Een complete set tandwielen plus riem kost ongeveer € 230,-. Een losse riem kost € 89,-.
  • Heel af en toe kan hij even gaan piepen. Dat kan komen omdat hij niet goed uitgelijnd is. Dus let op de uitlijning en draai de riem eens om. Je kunt ook wat siliconenspray op de zijkant van de riem sprayen. En klein likje vaseline kan ook.
Al met al komt de onderhoudsarme fiets weer een flinke stap dichterbij. 
Achterkransjes zijn -in principe- leverbaar in 19, 20, 24 en 25 tandjes en ze kosten (afhankelijk van de maat en model) ongeveer € 65,-.
Voorbladen zijn er met 46, 50, of 55 tandjes, prijs (afhankelijk van de maat) ongeveer: € 105,-.
Een riem is er in 113, 115, 118, 120, 122 en 125 ‘tandjes’ en kost € 89,-.
Let op: je kan niet zomaar kransjes, bladen en omwisselen! Kijk, bij een fietsketting kun je wat schakeltjes eruit halen, maar een riem heeft een vaste lengte en die kies je in combinatie met het achterkransje en voorblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten