Zoeken in deze blog

donderdag 5 januari 2017

FIETS JE RIJK


Gie : "Dankzij de fiscaal interessante FIETSVERGOEDING is je nieuwe fiets zo terugbetaald, of breng je kosten onmiddellijk in mindering van je belastingen."

Ruim de helft van alle werknemers woont op minder dan 10 km van zijn werkplaats.  Van die groep gebruikt 18%  nu reeds de fiets als oplossing voor de dagelijkse verplaatsing naar het werk.  Dat is de helft meer dan in 2012.
Niet gek, want ook de fiscus helpt mee om werknemers te stimuleren.

FIETSVERGOEDING
Elke werkgever kan een fietsvergoeding betalen aan zijn werknemers, tot maximum 22 ct per km.  Deze vergoeding is vrij van sociale lasten en inkomstenbelasting. Gemiddeld wonen de fietsende werknemers 7.5 km van hun werk. Dat kan tot 66 € per maand opleveren.
Beschik je nog over een goede fiets, dan kan je die laten ombouwen tot een e-bike. Op die manier zijn de gemaakte kosten van de ombouwing al binnen een jaar terugbetaald.

Werknemers die 20 km van hun werk wonen, kunnen met een e-bike ruim 176 € per maand extra verdienen.  Daarmee kan je al een e-bike van 2000 € op één jaar terugverdienen.  Reken daar nog eens de verminderde uitgaven voor de auto, brandstof en verzekering bij en je komt tot een aardige besparing!

Het gezondheidsvoordeel dat je hierbij scoort, is niet in centen uit te drukken!

GEEN FIETSVERGOEDING?
WEL AFTREK ALS BEROEPSKOSTEN 

De werkgever is niet verplicht om een fietsvergoeding te betalen, maar geen nood als je een weigering krijgt.
Je kan de kosten van je e-bike ook inbrengen als beroepskosten in je belastingaangifte.  Je rekent hier ook 22 cent euro per gereden kilometer door, of je brengt de gemaakte kosten van de aankoop en het onderhoud van je fiets in.

VOORDELEN VOOR DE WERKGEVER?
Ook voor de werkgever zijn er niets dan voordelen.
Fietsende werknemers zijn gezonder*, opgewekter en komen minder te laat.
Het is een manier om het mobiliteitsplan van het bedrijf te optimaliseren en een makkelijke manier om te besparen op parkeerplaatsen.

*een fietsende werknemer is gemiddeld 1.5 dag per jaar minder ziek.


Heb je nog een vraag?  Stuur ze dan naar : info@maakmijnfiets.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten